CDA wil betere matrixborden bij N50

NOORDOOSTPOLDER • Za 9 november 2019 | 16:49 • Zaterdag 9 november 2019 | 16:49

Het CDA Noordoostpolder begrijpt niet waarom Rijkswaterstaat geen betere signalering wil plaatsen langs de N50 bij Kampen. Fractievoorzitter Johan Goos zou graag matrixborden willen zien, die bestuurders waarschuwen voor naderende files. Met een motie die hij maandag wil indienen, hoopt hij de borden af te dwingen.

"Het is een ontzettend drukke en gevaarlijke weg", zegt Goos. "Elke dag rijden hier heel veel mensen uit de polder. Statistisch gezien vallen er veel slachtoffers en gewonden."

Boven de rijbaan
Langs de N50 bij Kampen staan in beide richtingen matrixborden. Maar die voldoen volgens Goos niet. "Er staat nog een bord en een struik. Je ziet dat bord amper. Eigenlijk zouden wij net als bij snelwegen, de matrixborden boven de rijbanen willen hebben".

Rijkswaterstaat
Wethouder Simonse heeft Rijkswaterstaat gevraagd om betere signalering, maar volgens Goos ziet de organisatie er de urgentie niet van in. "Wij begrijpen daar niets van. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat er eindelijk eens zo'n bord komt?", vraagt Goos zich af.

Motie
Goos wil de motie sturen aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, met het verzoek op korte termijn duidelijke matrixborden te plaatsen ter hoogte van Kampen-Noord, om meer verkeersongevallen en slachtoffers te voorkomen op de N50.

Ook wil de partij omliggende gemeenten en de provincies Overijssel en Flevoland verzoeken om de kwestie bij de minister onder de aandacht te brengen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel