Herinneringswandeling helpt bij dragen verlies

ALMERE • Zo 10 november 2019 | 14:48 • Zondag 10 november 2019 | 14:48

In het Vroege Vogelbos in Almere vond zaterdagavond voor de zesde keer de herinneringswandeling plaats. Zo'n honderd mensen kwamen naar de bijzondere herdenkingsavond om op een persoonlijke manier stil te staan bij hun dierbare overledenen. “Ik word er niet verdrietig van. Het is juist fijn om iemand op een rustige manier te gedenken”, zegt een mevrouw.

Het bos, waardoor de wandelroute liep, was versierd met fakkels, kaarsen en vuurkorven. Langs de route waren verschillende mogelijkheden om herinneringen aan geliefden op te halen. Sommigen deelden een kort verhaal van de overledene, hier en daar klonk muziek en je kon de naam van een geliefde op een kaartje schrijven en in een klankschaal doen. “Dan gaat er een gong terwijl je nadenkt over de overleden dierbare”, vertelt een deelnemer.

Ook kinderen doen mee. Ben en Bas missen hun papa die heel erg ziek is. De tocht in het donker met de lichtjes helpt ze bij het dragen van hun verdriet. “Toen ik al die kaarsjes zag, moest ik aan papa denken”, zegt een van de jongens.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel