Winkeliers: schrap doorsteek van De Deel naar Korte Achterzijde

FLEVOLAND • Ma 11 november 2019 | 13:27 • Maandag 11 november 2019 | 13:27

De winkeliers in het centrum van Emmeloord zien een doorsteek van het centrale plein De Deel naar de winkelstraat Korte Achterzijde niet zitten. Dat schrijven ze aan de gemeente. De doorsteek is een onderdeel van het nieuwe centrumplan, dat tot stand is gekomen na input van de inwoners.

"Wij hebben van bezoekers vernomen dat zij deze doorsteek niet als doorloop naar de Korte Achterzijde zullen gebruiken. De doorsteek komt daarnaast uit op het gedeelte van de Korte Achterzijde waar geen winkels zijn. Het uitzicht is ook niet aantrekkelijk, want je kijkt er tegen de achterkant van andere winkels aan. De doorsteek komt daarnaast uit op een plek waar geparkeerd wordt en de afstand vanaf de Deel naar de eerste winkel van de Korte Achterzijde is te groot. De nieuwe doorsteek zal daarom de doorloop en het 'lopen van een rondje' niet bevorderen", zo schrijven de ondernemers.

Zij zien liever dat de huidige stegen tussen hoofdwinkelstraat de Lange Nering en de Korte Achterzijde aantrekkelijker worden gemaakt.

De gemeente laat in een reactie weten dat het voorstel van de ondernemers wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Desgewenst onderzoekt het college of er wel of geen doorsteek nodig is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel