Sportformateur schrijft rapport over toekomst

EMMELOORD • Ma 11 november 2019 | 22:30 • Maandag 11 november 2019 | 22:30

De gemeente Noordoostpolder stelt een sportformateur aan, die komend voorjaar een rapport moet schrijven over de toekomst van het sportklimaat in de polder.

Sportverenigingen zien het ledenaantal langzaam teruglopen en het werven van vrijwilligers wordt steeds lastiger. De landelijke overheid wil daar iets aan doen en geeft gemeenten daarom 15.000 euro subsidie voor het aanstellen van een sportformateur.

"We proberen bij de gemeente Noordoostpolder om nog meer mensen aan het sporten te krijgen en de sportformateur is aangesteld om het veldwerk te doen", legt wethouder Wiemer Haagsma uit. "Tussen nu en april praat de sportformateur met verenigingen, sportclubs, individuele sporters en de gemeenteraad om wensen op te halen. Waar kunnen we nog iets meer de uitdaging aangaan?"

In april 2020 moet het Lokaal Sportakkoord klaar zijn. De ideeën van de sportformateur moeten uiteindelijk gerealiseerd worden door de verenigingen zelf, in samenwerking met de gemeente. "We moeten goed kijken waar verenigingen nu problemen mee hebben en hoe we ze kunnen faciliteren om een vitale vereniging te blijven om zo mensen te kunnen laten sporten en bewegen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel