Muzikale traktatie bij Sint-Maarten

EMMELOORD • Ma 11 november 2019 | 23:34 • Maandag 11 november 2019 | 23:34

Flevolandse kinderen gingen maandagavond tijdens Sint-Maarten langs vele deuren om daar een liedje te zingen voor een traktatie. Maar bij één deur in Emmeloord ging het er net even iets anders aan toe. Want Jan-Willem Pol zat in de hal van zijn woning achter een elektrische piano. Hij begeleidt de kinderen aan de deur met welk liedje ze ook willen zingen.

"Vorig jaar deed ik het op de gitaar en dit jaar heb ik dus mijn keyboard gepakt", zegt Pol. Hij vindt het leuk om een stukje te spelen bij de viering van Sint-Maarten. "Die kinderen vermaken, dat vind ik schitterend."

De ouders die met hun kroost aan de deur komen lopen er graag een stukje voor om. "Dit is reuze gezellig", zegt een moeder. "De muziek maakt het extra feestelijk." Dit is het derde jaar dat Pol de kinderen muzikaal begeleidt bij de bekende liedjes. "Ik heb een aankondiging op Facebook gezet en daar komen allemaal leuke reacties op", zegt Pol. "Veel ouders vroegen mijn adres zodat ze langs konden komen met de kinderen."

De kinderen die aan de deur zingen, vinden het ook leuk. "Dan klinkt het veel leuker en gezelliger", zegt een meisje. Pol wil volgend jaar met Sint-Maarten weer met een ander instrument de kinderen begeleiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel