'Uitbreiding industrie ernstig belemmerd door zonnepark'

URK • Do 14 november 2019 | 15:07 • Donderdag 14 november 2019 | 15:07

De groei van het Urker industriegebied wordt ernstig belemmerd als er een nieuw zonnepark komt langs de dijk tussen Urk en de Ketelbrug. Dat schrijft de politieke partij Hart voor Urk in schriftelijke vragen over het zonnepark aan het college van burgemeester en wethouders.

Er zijn plannen om de grond tussen zes van de acht windturbines aan de Zuidermeerdijk te gebruiken voor een zonnepark van drie kilometer lang en 150 meter breed. Deze grond is voor boeren op dit moment lastig te bewerken. Dit komt door de afwijkende vorm van de kavels en doordat er bijvoorbeeld niet of nauwelijks beregend kan worden.

Tekst gaat verder onder de foto:

Hart voor Urk wil van het college weten of het op de hoogte is van de plannen. Volgens de partij is er in de toekomst nog veel ruimte nodig voor uitbreiding van het Urker bedrijventerrein. Hart voor Urk zegt dat het bouwen van het zonnepark die ruimte dusdanig beperkt. De partij wil weten of het Urker college die zorgen met ze deelt.

Momenteel staan de zes windturbines waartussen het zonnepark moet komen op grondgebied van de gemeente Noordoostpolder. Urk heeft vanwege de eigen groeiambities deze ruimte richting de Ketelbrug op het oog.

In 2018 vond er al een grenscorrectie plaats om een gebied van 150 voetbalvelden langs de Zuidermeerdijk onder te brengen bij de gemeente Urk. Daardoor staan de eerste twee van de acht windturbines langs de dijk nu al binnen de Urker gemeentegrenzen. Op deze grond komt de maritieme servicehaven Flevoport en een nieuw binnendijks industriegebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel