Petitie tegen sloop SGL

LELYSTAD • Vr 15 november 2019 | 16:21 • Vrijdag 15 november 2019 | 16:21

Met de komst van een nieuwe schoolcampus in Lelystad, is de toekomst van het gebouw van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) onzeker geworden. Lelystedeling Ben Kamstra vindt het belangrijk dat het gebouw niet gesloopt wordt. Daarom is hij een petitie gestart.

"Ik ben bang dat als ik tachtig ben, er geen herkenbare punten meer zijn in de stad", aldus Kamstra. Er zijn volgens hem al zoveel oude gebouwen gesloopt, dat de stad straks onherkenbaar is voor de mensen die er al lange tijd wonen. Daarnaast heeft volgens Kamstra 'half Lelystad' op de SGL gezeten, en heeft het gebouw daarom veel emotionele waarde voor de inwoners van de stad.

Er is nog geen officiële beslissing genomen over de toekomst van het gebouw van de SGL, laat de gemeente weten. Kamstra wil ondanks dat nu alvast handtekeningen inzamelen. Daarmee hoopt hij een eventuele beslissing tot afbreken voor te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel