Hoogeveens vliegveld lonkt naar sportvliegers Lelystad

LELYSTAD • Ma 18 november 2019 | 22:55 • Maandag 18 november 2019 | 22:55

Vliegveld Hoogeveen hoopt op de komst van meer sportvliegtuigen van Lelystad Airport, nu het Drentse vliegveld een nieuwe landingsbaan heeft. Sportvliegers zouden bij het vliegveld in Lelystad steeds meer beperkt worden in de mogelijkheden.

Dat zegt de voorzitter van Vliegveld Hoogeveen Jur Stavast tegen RTV Drenthe: "In Lelystad moeten ze zich nu van tevoren melden en een vluchtplan indienen. Dat vinden dat soort vliegers veel gedoe. En dat heb je hier veel sneller geregeld. Er zijn nu een aantal vliegers die zich hier hebben georiënteerd en die zouden dan ook een hangar willen bouwen."

Nieuwe hangar
Stavast denkt voor komende zomer meer duidelijkheid over de nieuwe hangar te krijgen. "Het gaat alleen om een stalling voor mensen die een eigen vliegtuig hebben. Maar dan zou je meer gebruik krijgen van de baan. En bovendien krijg je dan meer reuring hier, doordat er dan meer mensen op het vliegveld komen en een dag hier doorbrengen."

Drainage
In een paar weken tijd is onder de Drentse landingsbaan twaalf kilometer nieuwe drainage aangelegd. De baan is hierdoor aanzienlijk verbeterd. Het vliegveld is volledig eigendom van de gemeente Hoogeveen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel