Provincie koploper in groei werkgelegenheid

FLEVOLAND • Di 19 november 2019 | 8:57 • Dinsdag 19 november 2019 | 8:57

De werkgelegenheid in de sector van het midden- en kleinbedrijf groeit in Flevoland het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor. Gemiddeld was de werkgelegenheid in het derde kwartaal van dit jaar 3 procent hoger dan het jaar ervoor. Flevoland is koploper met 4,3 procent.

De meeste banen kwamen erbij in de kinderopvang, met 10,7 procent. Ook de hoeveelheid banen in de timmerindustrie, bij dierenartspraktijken (beide ruim 9 procent) en de geestelijke gezondheidszorg (7,9 procent) is flink gestegen. Daar stond een daling tegenover van de werkgelegenheid in onder meer de horeca (-1,7 procent), het levensmiddelenbedrijf (-1,6 procent) en fashion & sport (-2,8 procent).

Eerder deze maand bleek uit een werkgelegenheidsonderzoek van de provincie zelf al dat de hoeveelheid banen binnen de provincie 4,1 procent was gestegen. Het UWV verwachtte eerder dit jaar al een flinke banengroei.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel