Gemeente wil parkeeroverlast rondom Bataviahaven aanpakken

LELYSTAD • Di 19 november 2019 | 10:48 • Dinsdag 19 november 2019 | 10:48

In een gebied naast Bataviahaven aan de Lelystadse kust gaat mogelijk een ander parkeerbeleid gelden. De gemeente denkt erover na om het vrij parkeren af te schaffen. Bewoners die voor de deur willen parkeren moeten dan een parkeervergunningen kopen.

Overlast
De gemeente zegt dat er klachten zijn binnengekomen van bewoners die aangeven dat ze hun auto soms niet goed kwijt kunnen. Oorzaak is het feit dat bezoekers van Bataviahaven de straten geregeld als parkeerplaats gebruiken. Iets dat volgens de gemeente niet alleen gebeurt op momenten dat er bij Bataviahaven een evenement gaande is, maar ook daarbuiten.

Enquête
Bewoners van het gebied wordt nu gevraagd of ze voorstander zijn van het vergunningparkeren. Alleen als er voldoende steun is, wordt overgegaan tot de invoering. Minimaal vijftig procent van de huishoudens moet instemmen met het idee. Gebeurt dat niet, dan blijft de situatie zoals die op dit moment is. Er kan tot volgende week vrijdag (29 november) gereageerd worden op de enquête van de gemeente.

Kosten
Een parkeervergunning gaat bewoners 50 euro per jaar kosten. Er worden maximaal twee vergunningen per adres verstrekt. Als iemand beschikt over een parkeerplaats op eigen terrein, wordt voor de auto die daarop neergezet kan worden géén bewonersvergunning uitgegeven.

Bewoners kunnen daarnaast twee vergunningen kopen voor mensen die bij hen op bezoek komen. Ook zo'n bezoekersvergunning kost 50 euro per jaar. Deze kan onbeperkt gebruikt worden. Een andere optie is het aanschaffen van kraskaarten van €2,50 per stuk. Daarmee kan dan één dag geparkeerd worden.

De straten waar het om gaat zijn Saerdam, Fortuyn, Zeepaert, Vliegent Hert en Eendragt.

Correctie: In eerste instantie vermeldde dit bericht dat de gemeente Lelystad erover nadenkt bewoners een vergunning te geven. De vergunningen zijn echter niet gratis maar gaan geld kosten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel