Schepen varen door dubbel rood licht bij Reevesluis

FLEVOLAND • Wo 20 november 2019 | 16:22 • Woensdag 20 november 2019 | 16:22

Meerdere schepen zijn de afgelopen tijd doorgevaren bij dubbel rood licht bij de Reevesluis die in het Drontermeer wordt gebouwd. Dat levert gevaar op voor de mensen die daar aan het werk zijn en schepen kunnen tegen elkaar varen. Dat meldt het programma IJsseldelta, waarin verschillende overheden samenwerken aan de waterveiligheid en bereikbaarheid.

Sinds eind oktober kan de scheepvaart de Reevesluis alleen nog op vastgestelde tijdstippen passeren. Ze moeten zich daar vier uur van tevoren voor aanmelden. "Zo kan de aannemer veilig werken aan de bouw van de spuisluis van de Reevesluis”, aldus het projectteam.

Volgens het team kunnen de seinen ook op rood staan omdat de stroming voor schepen te snel is. Bij de Reevesluis zijn extra waarschuwingsborden en een camera opgehangen. Ook wordt er actief gehandhaafd. Schippers die doorvaren kunnen een hoge boete krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel