Minder bussen in nieuwe dienstregeling Keolis

ALMERE • Do 21 november 2019 | 13:25 • Donderdag 21 november 2019 | 13:25

De dienstregeling van het busvervoer van Keolis in Almere verandert. Op zondag 15 december gaat de wijziging in. Het gemeentebestuur heeft de nieuwe dienstregeling afgelopen dinsdag goedgekeurd.

Er is afgesproken dat het aantal kilometers dat bussen afleggen met ongeveer 3,5 procent afneemt. Daardoor bespaart Almere op de subsidie die het jaarlijks aan Keolis betaalt. Het geld dat hierdoor wordt uitgespaard, kan in de toekomst worden gebruikt om het busvervoer weer uit te breiden.

Dit zijn de belangrijkste wijzigingen:

* Minder bussen op lijn M3
Omdat er volgens Keolis minder mensen gebruik maken van lijn M3 naar Muziekwijk, rijden deze bussen straks minder vaak. M3 gaat net zo vaak rijden als lijn M6.

* Meer bussen op zaterdagen tijdens de zomervakantie
De dienstregeling van buslijnen op zaterdagen in de zomervakantie wordt gelijkgetrokken aan die van reguliere zaterdagen. Dit zorgt volgens Keolis en de gemeente voor meer eenduidigheid. In de zomervakantie worden daardoor meer ritten gereden.

* Minder bussen voorafgaand aan de ochtendspits
Enkele rustige ritten voor 07:00 uur 's ochtends worden geschrapt of samengevoegd. Ondergrens blijft één bus per kwartier. In de ochtendspits loopt dit op naar een 5-minuten-dienst. Aansluitingen op de vroege treinen en R-net blijven zoveel mogelijk in tact.

* Uitsluitend lange bussen op lijn M4 en M7
Op de lijnen M4 en M7 gaan op werkdagen alleen nog de langere 15 meter bussen rijden. Dit wordt gedaan omdat het drukke lijnen zijn.

* Betere overstap op busstation 't Oor
De R-netlijnen uit Parkwijk en de R-netlijnen uit Haven naar Amsterdam, wachten in de spits straks op elkaar op busstation ’t Oor. Hierdoor ontstaat een betere overstap. Dit heeft volgens Keolis en de gemeente ook een positief effect op de overstap van Haven naar Gooisekant.

* Enkele lijnen 327 en 327 maken geen rondje meer
R-net lijnen 327 en 328 vervoeren in de ochtend vooral reizigers uit Almere Haven richting ’t Oor en Amsterdam. De andere kant op zitten ’s ochtends na de ochtendspits zeer weinig reizigers in de bus. "Keolis laat deze bussen niet meer de ronde door Haven rijden. Reizigers kunnen dan gebruikmaken van lijn M1."

* Buurtbus Nobelhorst mag uitbreiden
De buurtbusvereniging in Nobelhorst krijgt toestemming voor een uitbreiding van het aantal ritten, mits hiervoor voldoende vrijwilligers worden geworven.

* Naamswijziging halte gevangenis
De halte P.I. Almere wordt hernoemd naar Pontonweg.

Op zondag 15 december gaat ook bij de NS een nieuwe dienstregeling in. De gevolgen daarvan voor Flevolandse reizigers zijn beperkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel