Onveilige Kievitsweg krijgt fietspad, maar het duurt nog even

FLEVOLAND • Do 21 november 2019 | 21:44 • Donderdag 21 november 2019 | 21:44

Langs de Kievitsweg in Almere komt een apart fietspad, maar het gaat niet zo snel als bewoners willen. Veel Almeerders en gemeenteraadsleden vinden de weg levensgevaarlijk omdat naast auto's ook fietsers en voetgangers gebruik maken van de weg, die ook nog eens onverlicht is.

Wethouder Maaike Veeningen erkende tijdens de Politieke Markt dat de Kievitsweg niet veilig is. Maar voor de aanleg van een apart fietspad moet de gemeente eerst grond kopen van Staatsbosbeheer en daar wordt nog over onderhandeld.

Veeningen hoopt dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van volgend jaar kunnen beginnen. Dan kan het nog wel een jaar duren voor het fietspad klaar is. Er wordt volgens haar al wel hard aan gewerkt om de weg veiliger te maken. Zo zijn een rotonde en een fietsoversteekplaats aangelegd en komt er verlichting op de kruispunten.

De Kievitsweg loopt door Almere Hout. Door de groei van de woonwijken Nobelhorst, Vogelhorst en Oosterwold wordt het op de weg steeds drukker. Bewoners zijn een petitie gestart met het verzoek om op de kortst mogelijke termijn een fiets- en voetgangerspad aan te leggen. Die petitie is meer dan 800 keer ondertekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel