Beekman Klinieken failliet verklaard

FLEVOLAND • Vr 22 november 2019 | 0:52 • Vrijdag 22 november 2019 | 0:52

Beekman Klinieken met vestigingen in Lelystad, Emmeloord, Hilversum en Amsterdam is failliet verklaard. De rechtbank in Lelystad gaf de praktijk voor plastische chirurgie en cosmetische behandelingen donderdag in eerste instantie uitstel van betaling. Later is dat omgezet in faillissement.

Alle afspraken met cliënten worden afgezegd. Volgens curator Robert de Lauwere wordt geprobeerd om iedereen ergens anders onder te brengen. Om hoeveel patiënten het gaat, is niet bekend. De curator bekijkt nog de mogelijkheden voor een doorstart.

De Lauwere is nog aan het onderzoeken wat er precies mis is gegaan. De reden voor de aanvraag van het faillissement is dat de financier van de Beekman Klinieken niet meer wilde investeren in de praktijk. Dat zorgde voor een tekort aan geld. Volgens de curator zou er de komende maanden alleen verlies gedraaid worden. Daarom werd eerst uitstel van betaling aangevraagd. Toen De Lauwere geen grip kreeg op de precieze geldstromen van de kliniek heeft hij in overleg met de directie faillissement aangevraagd.

Ruzie over dossiers
Beekman Klinieken maakte onderdeel uit van de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter die vorig jaar in de problemen kwam. De praktijk kon dankzij nieuwe investeerders blijven bestaan. Vervolgens ging het ziekenhuis in Lelystad, waar Beekman in gevestigd was, failliet. In de nasleep daarvan ontstond tussen St Jansdal dat het ziekenhuis overnam en Beekman Klinieken ruzie over de medische dossiers. Vlak voor een rechtszaak bereikten de partijen een akkoord.

Ronselen van patiënten
Niet veel later ontstond opnieuw ruzie. Toen ging het over het vermeend ronselen van patiënten van Beekman Klinieken door St Jansdal. Een rechter stelde Beekman in het ongelijk. Er was onvoldoende bewijs dat St Jansdal cliënten van de kliniek had benaderd om over te stappen naar het ziekenhuis.

In augustus dit jaar verhuisde Beekman naar een eigen locatie aan de Middendreef in Lelystad. St Jansdal had het huurcontract met de kliniek opgezegd omdat het ziekenhuis eigen plastische chirurgen in dienst heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel