Flevopitch: 'Wordt het geld voor de jeugdzorg wel efficiënt besteed?'

LELYSTAD • Za 23 november 2019 | 13:57 • Zaterdag 23 november 2019 | 13:57

Bij de Flevopitch zijn inmiddels ruim 30 onderzoeksideeën ingediend. Eén van die onderwerpen gaan de redacties van Omroep Flevoland en platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money diepgaand onderzoeken.

De Cliëntenraad sociaal domein Lelystad wil graag weten of het geld dat gestoken wordt in de jeugdzorg wel efficiënt wordt besteed. Dit jaar is er een tekort van ruim 3 miljoen op een budget van 30 miljoen euro. In 2020 moet er nog verder bezuinigd worden, stelt de cliëntenraad. Door de geldstromen goed in beeld te brengen kan antwoord worden gegeven op de vraag of het geld goed terecht komt bij de kinderen en jongeren die hulp nodig hebben.

Zelf pitchen of stemmen
Heb je zelf een goed voorstel om te onderzoeken of wil je jouw stem uitbrengen op deze of op een andere pitch, bezoek dan onze speciale pagina omroepflevoland.nl/flevopitch. Je kunt jezelf daar ook aanmelden als je veel weet over een bepaald onderwerp en wilt bijdragen aan het onderzoek.

De mogelijkheid om pitches in te brengen sluit maandag om 12:00 uur. Dan maken we de balans op en gaan vijf onderwerpen de tweede ronde in. Op de overgebleven pitches zijn weer stemmen uit te brengen. Uiteindelijk blijft er één onderwerp over dat de redacties gaan onderzoeken. Daar beginnen we 2 december mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel