"Deze stad mag toch wel één platenwinkel hebben!"

ALMERE • Zo 24 november 2019 | 17:12 • Zondag 24 november 2019 | 17:12

Onbegrijpelijk dat Almere geen platenzaak heeft, vindt de 62-jarige Antoine Voorbach. Ruim anderhalf jaar geleden sloot platenhuis 't Oor zijn deuren. "Een stad als Haarlem heeft veel minder inwoners dan Almere en acht platenzaken. Dan mag Almere er toch zeker wel één hebben!"

Volgende week komt een droom van Voorbach uit. Hij opent dan in een pand aan de Televisieweg platenzaak 'Round & Around'. Het is nog even aanpoten tot het zover is. Prijsjes plakken, een kassa plaatsen, inrichten - klaar is de winkel nog niet. Hij krijgt hulp van vrienden en familie, anders is het niet te doen.

Eigen collectie
Zo'n 25.000 muziekitems heeft de Almeerder sinds zijn jeugd verzameld, van rock tot promosingeltjes. Voorbach stalde het op meerdere plekken in de stad, want thuis was simpelweg niet genoeg ruimte. Vooral in de eerste jaren van zijn werkzame leven kocht hij veel platen toen hij nog een goede baan had. Later werd hij slachtoffer van bezuinigingen en kwam hij alleen nog tijdelijk aan de bak. De laatste jaren is Voorbach werkloos. In een poging om passie en werk te combineren, besloot hij een platenwinkel te beginnen.

Zijn eigen collectie verkopen is best lastig, vindt Antoine. Zeker platen waar hij nostalgie voor voelt, zoals Marquee Moon van Television. Ze markeren een periode in zijn leven: "dus die doe ik voorlopig nog niet weg. Maar ik heb heel veel zin in volgende week en de feedback die ik krijg, geeft me veel energie."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel