Inzameling voor laatste wens ernstig zieke Jaapie

NOORDOOSTPOLDER • Ma 25 november 2019 | 12:14 • Maandag 25 november 2019 | 12:14

De BNI Beaufort-ondernemers uit Noordoostpolder en Urk houden een inzamelingsactie om de laatste wens te vervullen van de ernstig zieke Jaapie. Hij wil nog één keer zwemmen met dolfijnen in Orlando, in de VS.

Jaapie is de neef van de Emmeloordse ondernemer Marjolein van Schoonhoven. Hij heeft ADCA, een zeldzame erfelijke ziekte. "Mijn oudste dochter is aan deze ziekte overleden, net als twee zusjes en een broertje van Jaapie", vertelt Van Schoonhoven. "Hij wil zo graag naar Orlando omdat hij daar in 2010 ook is geweest. De stichting Doe een Wens zorgde er toen voor dat zijn doodzieke broertje met het hele gezin naar Amerika kon."

Reis kost 25.000 euro
Doe een Wens is nu geen optie meer omdat Jaapie met zijn 35 jaar te oud is. "Deze reis moet uit eigen middelen betaald worden, maar zijn vader kan de geschatte 25.000 euro niet opbrengen", zegt Van Schoonhoven. "Jaapie is zwaar invalide en blind. De reis is zo duur door de specifieke zorg die hij tijdens de reis en bij het zwemmen nodig heeft."

De Facebook-pagina Jaapie Goes to Orlando is geopend om het geld bijeen te brengen. Volgens Van Schoonhoven is het de bedoeling dat de reis zo snel mogelijk wordt gemaakt. "Jaapie gaat snel achteruit. Het doel is dat hij uiterlijk in januari 2020 deze reis kan maken, maar het liefst zelfs eerder."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel