'Vooral sport en recreatie in De Voortuin bij Poort'

ALMERE • Ma 25 november 2019 | 22:55 • Maandag 25 november 2019 | 22:55

Voorzieningen op het gebied van sport en recreatie, dat is waar wethouder Maaike Veeningen aan denkt bij de inrichting van het gebied 'De Voortuin' langs de A6 bij Almere Poort. Het gebied is nu nog een groot braakliggend terrein. Het moet in de visie van de wethouder een visitekaartje voor de stad worden. Inwoners en ondernemers uit Almere Poort is gevraagd mee te denken over de inrichting.

Concrete plannen voor het gebied moeten nog komen. Vanwege de hoogspanningsmasten in het gebied is niet alles mogelijk. Volgens wethouder Maaike Veeningen kan er wel veel gerealiseerd worden, zoals wandel- en fietspaden.

'De Voortuin' ligt vlakbij de Hollandse brug. Wie vanuit Amsterdam over de A6 naar Almere rijdt, ziet het links liggen. "Eén van de dingen die daar mooi zouden kunnen, is een ontwikkeling die in het oog springt". Dat zou volgens Veeningen een bijzonder gebouw kunnen zijn.

De gemeenteraad praat nog dit jaar over de voorstellen. Binnen een half jaar moeten de eerste plannen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel