Veel belangstelling voor nieuwe schoolcampus

LELYSTAD • Di 26 november 2019 | 23:03 • Dinsdag 26 november 2019 | 23:03

Tijdens een informatieavond over de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad waren veel ouders aanwezig. Het waren vooral ouders van kinderen die nu nog in groep acht zitten, maar volgend jaar nog voor één van de drie middelbare scholen moeten kiezen. Een jaar later gaan de SGL, de Arcus en de Rietlanden samen op in schoolcampus Porteum.

Ouders werden tijdens de avond in de SGL bijgepraat over de plannen voor Porteum. Ook werd uitgelegd dat kinderen die volgend schooljaar naar de middelbare school gaan, al langzaam worden voorbereid voor het opgaan in Porteum. De drie scholen zullen meer gaan samenwerken, zodat de overgang in schooljaar 2021-2022 makkelijker zal zijn. Bijvoorbeeld door nu al te werken met dezelfde lesboeken.

Veel vragen gingen over veiligheid. Over hoe leerlingen digitaal gaan leren en hoe leerlingen extra ondersteuning kunnen krijgen als ze die nodig hebben. "Maar dat zijn geen vragen die zoveel anders zijn dan op andere open avonden", vertelt Caroline de Haas, afdelingsleider vmbo op de SGL. "Iedere ouder wil weten op welke school die z'n kind aanmeldt, wat er voor ondersteuning geboden wordt en hoe het gesteld is met de veiligheid. Ik ervaar het ook niet als hele andere vragen, nu we met Porteum bezig zijn."

Sommige ouders laten weten het wel lastig te vinden dat hun kind eerst nog één van de drie scholen moet kiezen, om vervolgens naar Porteum te gaan. Een aantal van hen kijkt dan ook buiten Lelystad naar scholen. "Het liefst zou ik willen dat het nu al klaar was", vertelt één van hen. "Ze kunnen ook niet zien waar ze straks terecht komen. Dat maakt het lastiger."

Deze en volgende week wordt dezelfde informatieavond ook nog op de Rietlanden en de Arcus gegeven. In januari hebben alle drie de scholen open dagen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel