Crowdfunding voor getroffen gezin vuurwerkbom

URK • Wo 27 november 2019 | 21:10 • Woensdag 27 november 2019 | 21:10

Op Urk is een crowdfunding-actie gestart voor het gezin dat dakloos is geworden door de ontploffing van een vuurwerkbom. Door de kracht van de explosie ontstond begin november grote schade aan de woning aan de Golfoploop. Ook veel bezittingen van het gezin werden vernield. De getroffen familie kan nog altijd niet terug naar huis.

Volgens de initiatiefnemers voor de crowdfunding-actie wordt slechts 70 procent van de schade aan het huis door de verzekering vergoed. Organisator Tromp Baarssen hoopt 20.000 euro in te zamelen. Maar dit bedrag is volgens hem ook maar 'random' gekozen. "Als er meer binnenkomt, kan dat gezin het vast ook goed gebruiken." Hij kan niet zo verklaren waarom het zo lang heeft geduurd voor er een inzameling startte. "Ik had er zelf gewoon niet eerder aan gedacht. Het idee ontstond woensdagavond ineens spontaan, door berichten in een Urker appgroep."

Het politieonderzoek naar de explosie is nog in volle gang. Dinsdagavond besteedde het landelijke tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Dat leverde zestien tips op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel