Problemen met vuurtoren van Urk

URK • Do 28 november 2019 | 8:03 • Donderdag 28 november 2019 | 8:03

Er zijn problemen met de vuurtoren van Urk. Het rijksmonument uit 1844 is in slechte staat en vertoont achterstallig onderhoud. De gemeente maakt zich dan ook zorgen en heeft contact gezocht met Rijkswaterstaat, die eigenaar is van de toren. Dit heeft tot nu toe nog niets opgeleverd.

De vuurtoren werd tot begin dit jaar verpacht aan de familie Bakker, maar door veranderende regels wil het Rijk het pand niet langer aan particulieren verhuren. De gemeente zou het wel mogen pachten, maar ondanks eerdere toezeggingen heeft wethouder Freek Brouwer daarvoor nog steeds geen contract ontvangen.

Op aandringen van de fracties Gemeentebelangen en het CDA gaat Brouwer nu meer druk op de ketel zetten. Overigens wil hij de toren pas pachten als het achterstallig onderhoud is aangepakt. De vuurtoren van Urk is beeldbepalend voor het dorp en wordt vaak bezocht door toeristen en inwoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel