Burgemeester over zinken UK-165: "Urk wederom getroffen door drama"

URK • Do 28 november 2019 | 13:46 • Donderdag 28 november 2019 | 13:46

"Urk wordt wederom getroffen door een drama, waardoor twee bemanningsleden van een Urker schip vermist worden. Een situatie die de directe familie en vele anderen op Urk in het hart treft." Dat zegt waarnemend burgemeester Ineke Bakker van Urk in een reactie op de vermissing van een Urker kotter. "We leven mee met de familie en anderen die in grote onzekerheid verkeren."

De burgemeester heeft inmiddels ook telefonisch contact gehad met de familie van de twee vermiste vissermannen. "Je weet dat dit soort zaken een enorme impact heeft op de familie en op de bevolking in zijn algemeen." Later brengt zij een bezoek aan de familie.

"We leven mee met de familie en anderen die in grote onzekerheid verkeren."

— Ineke Bakker, waarnemend burgemeester Urk

De onzekerheid bij de familie noemt de burgemeester vreselijk. Deze gebeurtenis zorgt er ook voor bij andere families dat oude wonden worden opengereten. 's Ochtends vroeg hoorde burgemeester Bakker over de vermissing van de kotter. Op het gemeentehuis heeft ze direct contact gezocht met de verschillende hulpdiensten. Toen werd duidelijk dat de eigenaar en een bemanningslid van de UK-165 worden vermist.

Minister Schouten van visserij heeft contact opgenomen met burgemeester Bakker om haar medeleven te betuigen. De gemeente heeft ook gesproken met de organisatie van het evenement Urk in Wintersferen. Omdat de impact op het dorp heel groot is, is besloten het evenement af te blazen. De gemeente helpt de organisatie daar bij. De twee vermiste vissers waren ook allebei vrijwilliger bij het evenement.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel