Gemeente eist 25.000 euro na verhuur Horsterwold aan arbeidsmigranten

ZEEWOLDE • Do 28 november 2019 | 16:33 • Donderdag 28 november 2019 | 16:33

De gemeente Zeewolde wil 25.000 euro van de eigenaresse van een recreatiewoning op vakantiepark Horsterwold. De vrouw had haar woning verhuurd aan arbeidsmigranten en dat mag niet in Zeewolde. De situatie werd op 9 mei door de gemeente tijdens een controle ontdekt.

De eigenaar van het huisje stond donderdag bij de Raad van State in Den Haag. Zeewolde wil dat de vrouw de dwangsom betaalt. De vrouw wil dat de invordering wordt tegengehouden.

De eigenaresse wist dat ze een dwangsom riskeerde. In september 2018 had ze de woning ook al verhuurd aan arbeidsmigranten. Dat ging toen via een ander bureau, waar de eigenaresse niks meer mee te maken wil hebben.

'Hawaii-shirt'
Volgens de vrouw zag de huurder die zij ontmoette er niet uit als een arbeidsmigrant. "Hij droeg een Bermuda met een Hawaii-shirt en de rest van zijn familie was nog in de stad. Hoe konden wij weten dat het arbeidsmigranten waren?", zei de eigenaresse over de huurder tegen de rechtbank.

Om onder de dwangsom uit te komen, doet ze beroep op bijzondere omstandigheden. De bezwaarschriftencommissie verklaarde het bezwaarschrift van de eigenaresse gegrond. De gemeente Zeewolde volgde dat advies echter niet. Volgens de gemeente is de overtreding van 9 mei doorslaggevend.

Als de vrouw de dwangsom in termijnen moet gaan aflossen wordt het jarenlang op een houtje bijten, zegt haar advocaat. De vrouw is uit angst voor de gemeente voortaan altijd persoonlijk aanwezig bij het overhandigen van de sleutels van haar vakantiehuis. Op zitting werd ze gesteund door vrienden van Horsterwold die ook dwangsommen hebben moeten betalen. Zij zijn woedend over de grote politiecontrole die woensdagmorgen op het park werd gehouden.

De rechter doet over twee weken uitspraak over de dwangsom.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel