Gemeente stelt extra jongerenwerker aan voor radicaliserende scholieren

ALMERE • Zo 1 december 2019 | 13:20 • Zondag 1 december 2019 | 13:20

Een extra jongerenwerker is in Almere aan de slag gegaan, om te voorkomen dat jongeren radicaliseren. Als er aanwijzingen zijn dat een leerling extreem gedachtegoed heeft, voert de jongerenwerker gesprekken met hem of haar.

Mocht het nodig zijn, kan de scholier ook doorverwezen worden naar de hulpverlening. De gemeente Almere hoopt hierdoor de weerbaarheid van jongeren tegen invloeden van radicaal gedachtegoed te vergroten.

In de voortgangsrapportage veiligheid schrijft de gemeente dat links- en rechts-extremisme een nieuw potentieel risico is. Professionals zijn in de eerste zes maanden van dit jaar specifiek getraind op het herkennen van signalen uit die hoek.

Dreigingsbeeld
Daarnaast is Almere gestart met een zogenoemde programmascan van de aanpak radicalisering. Dit wordt gedaan onder begeleiding van een promovendus die onderzoekt wat helpt om radicalisering onder jongeren tegen te gaan. Onder meer het lokale dreigingsbeeld en het gemeentelijke beleid wordt onderzocht. De uitkomst hiervan wordt nog voor het einde van het jaar verwacht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel