Gemeente rouwt na berging lichamen viskotter

URK • Zo 1 december 2019 | 14:37 • Zondag 1 december 2019 | 14:37

De gemeente Urk hangt maandag de vlag halfstok als teken van collectieve rouw na het overlijden van twee Urker vissers. Dat zegt waarnemend burgemeester Ineke Bakker.

"Het is fijn voor de familie dat aan de knagende onzekerheid een eind is gekomen", zegt de burgemeester in een schriftelijke verklaring. "Namens het gemeentebestuur zal ik de condoleances overbrengen aan de families."

"Juist op dit soort momenten is de onderlinge verbondenheid op Urk groot"

— Ineke Bakker, burgemeester

De lichamen van de 41-jarige Jochem Foppen en de 27-jarige Hendrik-Jan de Vries zijn zondag vrijwel zeker gevonden door duikers. Ze moeten eerst nog officieel worden geïdentificeerd. Bakker hoopt dat de lichamen snel kunnen worden vrijgegeven. "De families kunnen nu afscheid nemen van hun geliefden en Urk kan daarin meeleven. Juist op dit soort momenten is de onderlinge verbondenheid op Urk groot."

Bakker dankt iedereen die een aandeel heeft gehad in de zoekactie en de berging. "Er is met grote inzet en een hartverwarmende betrokkenheid gewerkt", schrijft ze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel