Schieten met alarmpistool levert Drontenaar celstraf en werkstraf op

DRONTEN • Ma 2 december 2019 | 17:01 • Maandag 2 december 2019 | 17:01

Een 20-jarige man uit Dronten is veroordeeld tot 35 dagen cel en 80 uur werkstraf voor bedreiging met een alarmpistool. Ook kreeg hij een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar. De man heeft de celstraf inmiddels al in voorarrest uitgezeten.

In oktober 2017 kreeg de verdachte bij een tankstation op Urk ruzie met andere jongeren. Daarbij zwaaide de Drontenaar met het alarmpistool en schoot hij ermee in de grond.

De Drontenaar reed vervolgens met een passagier in zijn auto met hoge snelheid weg. De Audi van de verdachte werd achtervolgd door politiewagens en een helikopter. Bij Swifterbant werd de verdachte klem gereden en loste de politie meerdere waarschuwingsschoten. Daar gooide hij het wapen uit zijn auto. Op het alarmpistool zat zijn DNA.

Het OM had negen maanden cel geëist voor de bedreiging met het pistool. De rechter was er wel van overtuigd dat de Drontenaar had geschoten, maar kwam tot een veel lagere straf. Omdat de strafzaak ruim twee jaar heeft geduurd, vond de rechter het niet nodig om de Drontenaar terug te sturen naar de cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel