'Den Haag moet blunder goedmaken en Lelylijn betalen'

FLEVOLAND • Ma 2 december 2019 | 23:40 • Maandag 2 december 2019 | 23:40

De landelijke overheid moet over de brug komen met geld voor de Lelylijn. Dat zei Henk Pals, één van de initiators van de treinverbinding tussen Lelystad en Groningen, tijdens een symposium in Drachten.

Volgens Pals is er in het verleden een weeffout gemaakt toen er na het droogleggen van de polders geen spoorbaan is aangelegd. Dat is volgens Pals een blunder. In 2007 ging er ook een streep door de aanleg van de Zuiderzeelijn. Ook de provincies zullen ook een duit in het zakje moeten doen, inclusief de provincie Flevoland, is de verwachting. Maar volgens gedeputeerde Jan de Reus heeft Flevoland geen geld. "We zijn een arme provincie en de Lelylijn staat niet in het coalitie-akkoord."

Het symposium in de grote zaal van de schouwburg De Lawei trok ruim 300 belangstellenden. Er waren ook vertegenwoordigers van de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Eerder dit jaar werd al een bijeenkomst over de Lelylijn gehouden in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel