Opsporing Verzocht: 30 zeer bruikbare tips over vuurwerkbom

URK • Di 3 december 2019 | 21:14 • Dinsdag 3 december 2019 | 21:14

De politie heeft inmiddels 30 zeer bruikbare tips gekregen over de aanslag met de vuurwerkbom op Urk. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Ook heeft de politie gesproken met de bestuurder van de grijze stationwagon die rond de aanslag in de buurt reed. Dat gesprek leverde volgens Opsporing Verzocht bruikbare informatie op, maar heeft nog niet tot aanhoudingen geleid.

De vuurwerkbom zorgde precies een maand geleden voor enorme schade aan de woning aan de Golfoploop. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een zelfgemaakte bom. Het gezin kan door de ontploffing maandenlang niet meer in hun eigen huis verblijven.

De politie denkt dat de daders zich vergist hebben en dat de vuurwerkbom voor de buren bedoeld was. Die hadden op Facebook een bericht geplaatst over een voorval eerder die avond. Ze hadden een auto zien staan met dozen waarin vuurwerk zou zitten. Op Facebook zetten ze een beschrijving van die auto. De vuurwerkbom zou een wraakactie kunnen zijn voor dat bericht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel