SVL betaalt huurachterstand aan Sportbedrijf Lelystad

LELYSTAD • Wo 4 december 2019 | 11:48 • Woensdag 4 december 2019 | 11:48

SV Lelystad’67 (SVL) en Sportbedrijf Lelystad hebben een betalingsregeling getroffen voor de huurschuld die de afgelopen jaren is ontstaan. SVL huurt de voetbalvelden en andere accommodaties die de club gebruikt van Sportbedrijf Lelystad. SVL betaalt de volledige huurachterstand de komende jaren terug aan Sportbedrijf Lelystad.

In 2012 kwam SVL in de financiële problemen door een penningmeester die 195.000 euro verduisterde. Vijf jaar later werd gemeld dat de voetbalclub haar financiën weer op orde had. Daarna ontstond er toch opnieuw een schuld bij het Sportbedrijf door leningen voor een nieuw clubhuis. Er ontstond veel onrust onder de leden. Uiteindelijk werd het bestuur weggestuurd.

SV Lelystad’67 en Sportbedrijf Lelystad zijn na de bestuurswisseling dit jaar opnieuw met elkaar in gesprek gegaan. De betalingsregeling is daar het resultaat van. Sinds het aantreden van het nieuwe bestuur voldoet SVL ook weer aan de maandelijkse betalingsverplichtingen aan het Sportbedrijf.

Onderzoek naar financiën
Het huidige bestuur van SVL gaat een onderzoek starten naar de financiële huishouding van de club in de periode van 1 januari 2017 tot en met 1 juni 2019. "De onderste steen moet boven. We willen weten wat er in die periode is gebeurd met het geld van onze leden", zegt voorzitter Ed Verstraate van SVL.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel