Keolis geeft gratis ov-kaarten aan minder bedeelde Almeerders

ALMERE • Wo 4 december 2019 | 13:28 • Woensdag 4 december 2019 | 13:28

Busmaatschappij Keolis heeft woensdagochtend 450 OV-chipkaarten aan het Voedselloket Almere overhandigd. De kaarten hebben een waarde van 9500 euro en zijn bedoeld voor gezinnen die gebruik maken van het Voedselloket. Elke kaart geeft recht op 10 gratis ritten in de daluren, binnen Almere.

Keolis is tevreden met het 10-jarige contract dat het bedrijf twee jaar geleden met de gemeente Almere heeft afgesloten. Daarom wil de vervoerder iets betekenen voor mensen die het financieel moeilijk hebben in de stad. Frank Janssen van Keolis: "Dat is nou juist het principe van openbaar vervoer; beschikbaarheid en bereikbaarheid voor iedereen. Dus iedereen moet hier gebruik van kunnen maken. Daar proberen wij een steentje aan bij te dragen".

Peter Mons van het voedselloket is erg blij met deze donatie. Momenteel zijn er zo'n 400 gezinnen die gebruik maken van het Voedselloket. Dat betekent dat er voldoende OV-chipkaarten zijn om alle gezinnen van een kaart te voorzien. Mons: "Onze klanten snakken ernaar om gratis op de plek van bestemming te kunnen komen. Dat is niet alléén hier, maar ook bij instanties of bij familie en vrienden".

Keolis heeft de gemeente Almere eerder beloofd om OV-chipkaarten met een totale waarde van € 75.000 euro gratis beschikbaar te stellen aan de inwoners van de stad. De donatie aan het Voedselloket is daar onderdeel van. Andere weggeefacties van Keolis komen nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel