8 maanden cel voor diefstal telefoons tijdens Defqon.1

BIDDINGHUIZEN • Vr 6 december 2019 | 14:14 • Vrijdag 6 december 2019 | 14:14

Twee mannen uit Colombia zijn door de rechtbank veroordeeld tot acht maanden cel voor het stelen van 32 mobiele telefoons tijdens dancefestival Defqon.1 in Biddinghuizen.

Meerdere mensen deden tijdens of na het festival aangifte van diefstal. Door sommigen werd een signalement van de vermoedelijke daders gegeven. Een beveiligingsmedewerker herkende de twee mannen vervolgens, waarna ze zijn gefouilleerd. Het tweetal droeg speciale kleding waar ze de toestellen in hadden verstopt.

Volgens de rechtbank waren de mannen op rooftocht in Nederland en hadden ze alleen maar oog voor het verdienen van geld.

Vijf anderen vrijgesproken
Vijf anderen werden ook aangehouden voor de diefstal van nog eens 80 telefoons. Die werden in een tent op het terrein van Defqon.1 gevonden. Tegen hen was er niet genoeg bewijs en daarom zijn ze vrijgesproken. Zij zijn door de vreemdelingenpolitie uitgezet omdat ze een Europees inreisverbod hadden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel