Gewonde vogels voorlopig naar Amsterdam

FLEVOLAND • Ma 9 december 2019 | 10:55 • Maandag 9 december 2019 | 10:55

Gewonde vogels in Almere en Zeewolde kunnen voorlopig worden opgevangen bij De Toevlucht in Amsterdam. Dat zegt de Dierenbescherming nu het Vogelhospitaal Naarden is gesloten na een controle van de NVWA. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit heeft alle medicijnen in beslag genomen.

Volgens de Dierenbescherming werden in Naarden jaarlijks zo'n 6000 gewonde vogels opgevangen. Omdat de winter een relatief rustige periode is, kan De Toevlucht als tijdelijke opvang fungeren.

Op de lange termijn hoopt de Dierenbescherming dat de provincie de regels voor vogelopvang versoepelt. Aan de eis dat alleen dierenartsen medicijnen mogen voorschrijven is volgens de Dierenbescherming bijna niet te voldoen. Het Vogelhospitaal in Naarden liet eerder ook al weten dat het ondoenlijk en onbetaalbaar is om dagelijks een dierenarts naar soms wel 140 patiënten te laten kijken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel