Inwoners Marknesse aangehouden na vechtpartij Laren

MARKNESSE • Ma 9 december 2019 | 14:56 • Maandag 9 december 2019 | 14:56

De politie heeft drie inwoners van Marknesse aangehouden, omdat ze worden verdacht van een zware mishandeling in Laren. Ze waren zondagavond betrokken bij een grote vechtpartij op het terras van café Het Bonte Paard.

Toen de agenten wilden ingrijpen keerden enkele verdachten zich tegen de politie. Er werd ook met glas gegooid. Eén van de agenten voelde zich zodanig aangevallen dat hij het dienstwapen trok om vervolgens een 19-jarige man uit Marknesse neer te schieten. Die raakte gewond en ook een agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis.

Zondag werden de 19-jarige en een 47-jarige man uit Marknesse aangehouden. Maandag werd ook een jongen van 15 uit Marknesse opgepakt.

Schaatsbaan
Kroegbaas Patrick Lommers heeft tegen de NOS gezegd dat het gaat om bezoekers van de schaatsbaan tegenover het café waar ook alcohol wordt geschonken. Volgens hem ging het mis toen twee dronken mannen na sluiting van de ijsbaan probeerden de kroeg binnen te komen.

Nadat ze waren geweigerd, vroegen ze of ze wel even naar de wc mochten. Dat mocht. "Daarna probeerden ze alsnog een drankje te krijgen. De barman heeft hen toen de deur gewezen." De barman kreeg daarop een klap van een van de bezoekers. Het personeel van de kroeg schakelde vervolgens de politie in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel