Inhoudelijke behandeling moordzaak Rode Klif start in mei

LELYSTAD • Di 10 december 2019 | 19:13 • Dinsdag 10 december 2019 | 19:13

De inhoudelijke behandeling van het dodelijk misdrijf aan Het Rode Klif in Lelystad begint volgend jaar mei. Dat heeft de rechter dinsdagmiddag tijdens een zitting bekend gemaakt.

Het is uitzonderlijk dat verdachten zo lang moeten wachten op de inhoudelijk behandeling van hun zaak, terwijl het strafrechtelijk onderzoek nagenoeg is afgerond. Drukke agenda's van hun advocaten, de officier van justitie en de rechtbank zelf zijn daar debet aan.

Een 72-jarige man werd eind april dood in zijn appartement in wooncomplex Het Rode Klif in Lelystad gevonden. Twee mannen van 49 en 36 jaar zitten sindsdien vast en worden ervan verdacht met een lint de man te hebben gewurgd. De verdachten geven elkaar de schuld van het misdrijf. Volgens het OM gaat het om een roofmoord. De buit zou tussen de twee verdeeld zijn. Het drietal kende elkaar uit de Oostvaarderskliniek voor tbs in Almere.

Binnen enkele weken verschijnt het psychisch rapport van het Pieter Baan Centrum waar beide mannen zijn onderzocht. Ook zullen nog enkele getuigen worden gehoord, waaronder een mede-gedetineerde van één van de verdachten die aantekeningen zou hebben bijgehouden van hun gesprekken.

Na een laatste pro-formazitting op 3 maart is twee maanden later in de rechtbank Lelystad op 12 en 13 mei de inhoudelijke behandeling van de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel