'Green embassies' en 'showcasewoningen' Floriade gaan niet door

ALMERE • Do 12 december 2019 | 21:44 • Donderdag 12 december 2019 | 21:44

De bouw van vijf zogeheten green embassies en zestien showcasewoningen op de Floriade in Almere gaat niet door. Dat zei wethouder Jan Hoek donderdagavond tijdens de politieke markt. Het is de Floriade BV en ontwikkelaar Amvest/Dura Vermeer niet gelukt om tot overeenstemming te komen over de bouw van de paviljoens.

Wethouder Hoek hoopt dat er een andere partij gevonden kan worden die de gebouwen alsnog wil realiseren maar hij noemt die kans klein. Het college stelt de raad volgende week per brief op de hoogte van de details.

Almere had de ambitie om green embassies op het terrein gerealiseerd te krijgen. Dat zijn groene, duurzame gebouwen waarin landen of steden hun groene innovaties kunnen laten zien. Na de wereldtuinbouwtentoonstelling kunnen de gebouwen als woning gebruikt worden.

De PVV noemt de mededeling van Jan Hoek rampzalig voor de Floriade. "We hebben hier vanaf het begin voor gewaarschuwd en we krijgen jammer genoeg gelijk." Fractievoorzitter Toon van Dijk noemde het begrijpelijk als landen hun expositie op de Floriade afblazen. "Als je beloofd wordt dat er een prachtige ruimte komt voor je bijdrage en die komt er niet. Tsja. Dan kan ik me voorstellen dat je dan afhaakt", aldus Van Dijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel