Minister gaat kijken naar situatie vogelopgang

FLEVOLAND • Vr 13 december 2019 | 14:27 • Vrijdag 13 december 2019 | 14:27

Minister Schouten gaat kijken naar de situatie rond de sluiting van het Vogelhospitaal in Naarden. Dat beloofde ze donderdag nadat de Partij voor de Dieren daar vragen over stelde. Het hospitaal vangt al 66 jaar zieke en gewonde vogels op, waaronder ook veel Flevolandse. De opvang sloot vorige week noodgedwongen de deuren nadat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) alle medicijnen in beslag heeft genomen.

De Partij voor de Dieren sprak tijdens een plenaire vergadering in de Tweede Kamer haar zorgen uit over de situatie. De NVWA heeft het hospitaal na een inval een 'last onder bestuursdwang' opgelegd. Volgens de PvdD zorgt dat ervoor dat de vogelopvang nu op omvallen staat. De partij drong bij de minister aan op een oplossing.

Minister Schouten reageerde dat ze bereid is om naar de situatie te kijken. Ze beloofde serieus in gesprek te gaan met de vogelopvang en de NVWA.

Volgens de Partij voor de Dieren maken ook andere opvangcentra in het land zich grote zorgen over de ontwikkelingen. De partij wil daarom zo snel mogelijk dat er duidelijkheid komt. Volgens Tweede Kamerlid Frank Wassenberg zou minister Schouten vrijdag nog geen contact gezocht hebben met de opvang in Naarden. Dat had ze volgens hem wel beloofd. Dat resulteert volgende week mogelijk in Kamervragen. "Dan heeft ze wel heeft wat uit te leggen", aldus Wassenberg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel