"Belangrijk verstandelijk beperkten een podium te bieden"

LELYSTAD • Di 17 december 2019 | 0:35 • Dinsdag 17 december 2019 | 0:35

Een kersttheatershow georganiseerd door zorginstelling Triade in het Agora-theater in Lelystad trok maandagavond zo'n 150 bezoekers. Het waren vooral cliënten van de zorginstelling en hun familie.

Tijdens de avond waren er verschillende optredens te zien, van met name mensen met een beperking. Zo was er een optreden van theatergroep Spotlight, bestaande uit cliënten van Triade.

De zorginstelling organiseerde eerder al een talentenjacht voor mensen met een beperking. De drie winnaars mochten nu in het Agora Theater optreden.

Het was de eerste keer dat Triade zo'n grote kerstbijeenkomst organiseerde. Het thema van de avond was 'Kerst maken we samen'.

"Wij willen laten zien dat iedereen een stem heeft en dat iedereen mee mag doen", zegt Afien Spreen van Triade Vitree. Volgens Spreen is het belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking een podium krijgen om hun talent te ontwikkelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel