'Verkeersborden worden geregeld gestolen'

DRONTEN • Di 17 december 2019 | 20:01 • Dinsdag 17 december 2019 | 20:01

In Dronten worden geregeld straatnaam- en verkeersborden gestolen. Dat zegt de gemeente. Tijdens de bouwwerkzaamheden bij De Helling zijn bijvoorbeeld vijf omleidingsborden verdwenen. Ook zijn tien rood-witte wegmarkeringen weggenomen.

De gemeente vindt het een vervelend probleem. Naast de kosten die vervanging eventueel met zich meebrengt, zorgt het ook voor onveilige situaties. De verkeersborden waarschuwen immers voor gevaar. Als een bord is weggehaald kan dit zorgen voor problemen en discussies bij een ongeluk.

Als de paal waaraan een bord hangt wordt afgebroken, blijft er vaak een stuk achter. Voorbijgangers kunnen daar over struikelen. "Kortom, handen af van de omleidingsborden", schrijft de gemeente op Facebook.

Aangifte
Behalve verkeersborden, worden volgens de gemeente ook vaak straatnaamborden gestolen. Vervanging kost zo'n 3000 euro per jaar.

Als de borden van de gemeente zijn, wordt er altijd aangifte gedaan. De borden bij De Helling zijn van een aannemer. Dat bedrijf moet dus zelf beslissen of het aangifte doet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel