Onderzoek patiëntveiligheid failliete ziekenhuizen afgerond

FLEVOLAND • Di 17 december 2019 | 15:31 • Dinsdag 17 december 2019 | 15:31

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) presenteert donderdag het onderzoek naar de manier waarop is omgegaan met de patiëntveiligheid bij het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland en het MC Slotervaart in Amsterdam.

De raad wilde weten hoe de veiligheid van patiënten is meegewogen bij alle beslissingen die vorig jaar oktober rond de faillissementen zijn genomen. Vooral bij het MC Slotervaart ging de afbouw van het ziekenhuis zo snel dat patiënten binnen enkele dagen het ziekenhuis moesten verlaten.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) concludeerde in oktober dat het plotselinge faillissement van vooral het Amsterdamse ziekenhuis heeft geleid tot onveilige situaties. Dat gebeurde vooral bij de overdracht van de patiënten. Dat er geen patiënten zijn overleden is te danken aan de inzet en deskundigheid van de betrokken zorgverleners.
In Lelystad is de afbouw van de zorg minder drastisch gegaan en werden de laatste patiënten half november overgeplaatst.

De Onderzoeksraad is ruim een jaar met het onderzoek bezig geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel