Voor 4000 euro aan tampons en maandverband ingezameld

ALMERE • Di 17 december 2019 | 21:44 • Dinsdag 17 december 2019 | 21:44

Mandy Ronda uit Almere heeft de afgelopen zes weken voor 4000 euro aan menstruatieproducten ingezameld voor Voedselloket Almere en het Leger des Heils in Almere. Het gaat om tampons en maandverband.

De 35-jarige seksuologe hoopt menstruatie-armoede tegen te gaan. Ze las in een rapport van De Bovengrondse dat negen procent van de vrouwen in Nederland menstruatie-artikelen niet kan betalen. Zij vallen daardoor noodgedwongen terug op wc-papier, kranten of vodden. Ronda besloot in actie te komen en vroeg mensen om restanten aan haar te geven of een financiële bijdrage te doen.

De helft van de ingezamelde producten is gedoneerd door particulieren. Mensen hadden dat bijvoorbeeld nog in de kast liggen omdat ze op een ander merk of middel zijn overstapt. Met de financiële bijdrages die Ronda kreeg is ze een samenwerking aangegaan met een leverancier van ecologisch maandverband. De producten worden binnenkort overhandigd.

Dit deel van de actie is daarmee afgerond, maar de Almeerse hoopt ook nog andere producten in te zamelen voor het Voedselloket die wat duurzamer zijn. Zoals een menstruatiecup, waarbij het bloed in een cupje wordt opgevangen. Dat kan worden omgespoeld zodat de cup herbruikbaar is. Ook hoopt Ronda wasbaar maandverband aan te kunnen bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel