Vrijwilligers kerk druk met kerstpakketten

LELYSTAD • Di 17 december 2019 | 23:28 • Dinsdag 17 december 2019 | 23:28

Vrijwilligers van de Ontmoetingskerk in Lelystad zijn druk bezig met het inpakken en het uitdelen van kerstpakketten voor mensen die het minder goed hebben. Daarin zitten levensmiddelen als boerentomatensoep, knakworsten, eieren en ragout. Onlangs bleek uit onderzoek dat 90 procent van de kerken in onze provincie meedoet aan een kerstpakkettenactie. Dat is opvallend veel, in de rest van het land ligt dat met 60 procent een stuk lager.

De gezamenlijke kerken in Lelystad verdelen zo'n acht- tot negenhonderd pakketten onder mensen in bijvoorbeeld de noodhulp en gevangenissen, zegt dominee Klaas de Lange van de Ontmoetingskerk. Dat er veel pakketten worden uitgedeeld heeft te maken met armoede, maar volgens de dominee ook met de poldercultuur. "Mensen zijn hier nog niet zo lang geleden naartoe gekomen, met heel veel zorg voor elkaar. Ze waren toen voortdurend op elkaar aangewezen. Ik denk dat dat wel een beetje in de aard van de bevolking van Flevoland en zeker ook van Lelystad is gekomen en gebleven om oog te hebben voor mensen in je directe omgeving."

En de ontvangers zijn blij met een pakket. "Ik werk niet meer, dus ik krijg geen pakket. En dan is het leuk dat de kerk aan je denkt", zegt één van hen. "En ik kan het echt goed gebruiken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel