Vangst tong en schol mag omhoog

URK • Wo 18 december 2019 | 10:27 • Woensdag 18 december 2019 | 10:27

Urker vissers mogen volgend jaar meer tong en schol vangen. Dat blijkt uit de jaarlijkse quota die door de Europese Visserijraad in Brussel zijn vastgesteld. Het quotum voor scholvangst is met 17 procent verhoogd, dat voor tong met 40 procent.

De Vissersbond is tevreden over de nieuwe quota. "De aanwas van tong en schol is explosief dit jaar. Dat is een zeer goede ontwikkeling voor nu, maar voornamelijk voor de toekomst. Een zetje in de rug dat de Noordzeevissers in deze moeilijke periode wel kunnen gebruiken."

Volgens de Vissersbond was 2019 een moeilijk jaar, door onder meer de toename in windmolenparken op de Noordzee en het verbod op pulsvisserij.

Visserijorganisatie VisNed is ook tevreden met de vangstmogelijkheden voor 2020, maar maakt zich wel zorgen over het jaar erna. Directeur Pim Visser daarover: “Volgend jaar wordt het spannend. Dan zullen we moeten kijken hoe we zowel met Noorwegen als met het Verenigd Koninkrijk tot een deal komen en dat kan met de huidige toonzetting in het Brexit dossier nog een hele kluif worden.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel