Juf Greet stopt ermee na 41 jaar

LELYSTAD • Wo 18 december 2019 | 16:18 • Woensdag 18 december 2019 | 16:18

Juffrouw Greet vindt het na 41 jaar wel mooi geweest, ze gaat met pensioen en vertrekt bij basisschool De Wingerd in Lelystad. Een groot deel van haar loopbaan werkte ze op de basisschool en op haar allerlaatste dag kwam ze op een bijzondere manier naar school, op de motor, achterop bij een van de ouders.

Om haar aankomst te vieren vertrok een groot deel van de school in alle vroegte naar de loopbrug, vlakbij de school. Met confetti werd Greet Wesselink verwelkomd en daarna was het groot feest op het schoolplein. Want na 41 jaar mag juf ook afscheid nemen van de stickers, veterstrikdiploma's en luizentesten.

'Geef ze wat ze nodig hebben...'
Volgens juf Greet is die tijd voorbij gevlogen, want ze vindt het een ontzettend leuk beroep: "Als je je goed verdiept in kinderen en hun denkwereld en je speelt daarop in door ze te geven wat ze nodig hebben, dan krijg je zo ontzettend veel terug, dat is ongelooflijk!"

Kinderen van kinderen
In al die jaren heeft Wesselink meerdere keren de kinderen van 'haar' schoolkinderen in de klas gehad. "Dat je kinderen ziet opgroeien door hun hele schooltijd heen, van kleine mensen die daarna naar het voortgezet onderwijs gaan. En dat je ze dan later weer tegenkomt in de stad... dat proces, dat vind ik het allermooiste!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel