Haalbaarheidsonderzoek naar komst marinierskazerne

FLEVOLAND • Wo 18 december 2019 | 23:59 • Woensdag 18 december 2019 | 23:59

De provincie gaat het ministerie van Defensie benaderen en onderzoeken of het haalbaar is om de landelijke kazerne van het Korps Mariniers naar Flevoland te halen. Een motie van het Forum voor Democratie die hiertoe oproept, is woensdagavond door Provinciale Staten aangenomen.

De VVD opperde in maart van dit jaar ook al dat Flevoland een goede plek voor de marinierskazerne zou zijn. Het oudste Nederlandse legeronderdeel is nu nog gestationeerd in Doorn, maar het kabinet wil de mariniers verhuizen naar Vlissingen. Tegen die verhuisplannen bestaat veel weerstand. Veel mariniers willen niet met hun gezin naar Zeeland verhuizen. De plannen leiden zelfs tot een leegloop bij het korps.

Forum voor Democratie denkt dat Flevoland een goede alternatieve locatie kan zijn. Vanwege de centrale ligging, maar ook vanwege de ruimte en de aanwezigheid van veel water. Overigens is nog onbekend of de mariniers zelf een verhuizing naar Flevoland zien zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel