Senioren samen op pad tijdens lichtjestour

ALMERE • Do 19 december 2019 | 23:42 • Donderdag 19 december 2019 | 23:42

Zo'n dertig bewoners van woonzorgcentrum Castrovalva in Almere trotseerden donderdagavond de regen om samen op pad te gaan voor een 'lichtjestour'. Getooid met lampionnen, kerstmutsen en warme dekens gingen de senioren in hun rolstoel langs de straten in de wijk Tussen de Vaarten op zoek naar de meest feestelijke kerstversieringen. Ze werden voortgeduwd door vrijwilligers.

"We doen dit om bewoners met elkaar en met de buurt in contact te brengen", zegt manager Ingrid Korts van Castrovalva. "Rond de kerst kunnen ouderen zich nog wel eens eenzaam voelen. We hopen dat we met een tour als deze mensen een leuke avond kunnen bezorgen. En met een beetje geluk komen daar ook nieuwe contacten uit voort".

Plensbui
Het weer hielp niet echt mee tijdens de tocht. Vlak voor de start begon het flink te regenen. Maar de plensbui leek de deelnemers niet te deren. "Ik heb een vuilniszak over mijn benen gelegd en ik heb mijn jack aan", zeg één van de deelnemers. Hij vermaakt zich prima tijdens de tour. "Het is hartstikke gezellig". De stoet bewoners slingert zich stoep op stoep af door de naastgelegen wijk. De vrijwilligers hebben soms wat moeite om de rolstoelen veilig over de vele hobbels te helpen en dat levert op sommige plekken een kleine file op. Automobilisten blijven allemaal geduldig wachten tot de groep voorbij is.

Warme chocolademelk en banketstaaf
Halverwege de tour is er bij een particulier een rustpauze met warme chocolademelk en een stuk banketstaaf. "Als ik straks thuis kom, dan gooi ik de natte kleren uit en trek ik heerlijk mijn pyjama aan", zegt een mevrouw. De hoeveelheid bont versierde huizen langs de route viel een beetje tegen maar dat vond ze niet erg. "Het is gewoon leuk dat zoiets als dit wordt georganiseerd". Ze wordt in haar rolstoel voortgeduwd door een vrijwilliger uit de buurt. "Ik vind het heel bijzonder dat dit wordt gehouden en dan vind ik dat ik mijn steentje moet bijdragen. Zo wordt de kerst net even iets gezelliger".

Na afloop van de lichtjestour kon iedereen in het woonzorgcentrum nog even nagenieten. Twee muzikanten speelden kerstliedjes in de centrale hal en er werden oliebollen met glühwein geserveerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel