'Publiek moet weer op landschapskunstwerk kunnen'

DRONTEN • Zo 22 december 2019 | 11:55 • Zondag 22 december 2019 | 11:55

De provincie Flevoland vindt dat het landschapskunstwerk Riff bij Dronten weer toegankelijk moet worden voor publiek. Dat blijkt uit beantwoording van vragen die de ChristenUnie in Provinciale Staten heeft gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Riff is nu niet toegankelijk. De gemeente Dronten heeft de trap waarmee naar boven geklommen kon worden nog geen week na de officiële presentatie dichtgetimmerd. Volgens de gemeente was het voor bezoekers te gevaarlijk bovenop het kunstwerk, omdat er geen hek bij de rand staat. De angst is dat bezoekers van het hoge kunstwerk vallen. Daarover is overlegd met de provincie.

Volgens de provincie was er tijdens de ontwerpfase geen aanleiding om te denken dat er een onveilige situatie zou ontstaan. De gemeente Dronten heeft ook de bouwvergunning getoetst op de eisen voor de veiligheid van gebouwen, waaronder de 'valveiligheid'.

'Genoeg maatregelen bij de opening'
De ChristenUnie wilde ook weten of er bij de opening van het kunstwerk sprake was van een gevaarlijke situatie. Volgens de provincie was dat niet zo omdat er genoeg maatregelen waren genomen. Zo stond er een waarschuwingsbord dat het betreden van het kunstwerk op eigen risico was. Ook hield een bewaker bij de opening een oogje in het zeil.

Zoektocht naar een oplossing
De afsluiting van de trap is een tijdelijke maatregel. De gemeente Dronten zoekt met de provincie en kunstenaar Bob Gramsma naar een definitieve oplossing.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel