Bruidswinkelbrand: 'Hier is mijn droom in vlammen opgegaan'

LELYSTAD • Vr 27 december 2019 | 7:44 • Vrijdag 27 december 2019 | 7:44

"Ik ben nog dagelijks met de brand en de afwikkeling daarvan bezig". Dat zegt Evelien Vredeveldt, die terug is op de plek waar haar bruidswinkel gevestigd was. "Hier is mijn droom in vlammen opgegaan."

Op 15 februari van dit jaar brandde bruidswinkel EMB Fashion op de Noordersluis in Lelystad af. De hele inventaris ging verloren. In totaal werden er 230 jurken en 100 pakken door de brand verwoest. EMB Fashion en eigenaresse Evelien Vredeveldt gingen failliet na de brand. Daar ondervindt Vredeveldt een jaar later nog de financiële consequenties van. "De zaak is nog steeds niet afgehandeld, mijn leven is een puinhoop."

Vredeveld probeerde na de brand haar leven weer op te pakken. Ze heeft werk gevonden in de horeca. Of ze ooit weer terug wil naar een baan in de mode weet ze nog niet.

Wat was de oorzaak van de brand?
Na onderzoek is gebleken dat de verwoestende brand is ontstaan door kortsluiting in een stekkerdoos. Vredeveld krijgt tot op de dag van vandaag nog dreigtelefoontjes en -brieven. "Omdat bruiden niet tevreden zijn met de afwikkeling van de zaak. Maar tot twee keer toe is uit onderzoek gebleken dat het niet mijn schuld was." Vredeveld probeert er ondanks de problemen met steun van haar familie het beste van te maken. "Ik moet door, ik leef een beetje van dag tot dag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel