Flevolanders vergelijken het vaakst zorgverzekering

FLEVOLAND • Vr 27 december 2019 | 7:57 • Vrijdag 27 december 2019 | 7:57

Huishoudens in Flevoland zijn het meest actief met het vergelijken van zorgverzekeringen voor 2020. Dit zegt vergelijkingswebsite Independer.

Inmiddels heeft al bijna 13 procent van de huishoudens in onze provincie het aanbod van de zorgverzekeraar vergeleken met de premies van andere aanbieders. Landelijk is dit percentage beduidend lager, namelijk iets meer dan 10 procent. Binnen Flevoland vergelijken vooral veel Almeerders hun zorgverzekeringen.

Ook huishoudens in de provincies Utrecht en Gelderland zijn bovengemiddeld actief met het vergelijken van polissen en pakketten die zorgverzekeraars aanbieden.

Laatste week
Ruim de helft van alle overstappers bij Independer deed dit vorig jaar in de laatste week. Het grootste gedeelte van deze groep deed dit tussen kerst en nieuwjaarsdag. Zelfs in de laatste minuut van 2018 stapten er nog 31 mensen over via de zorgvergelijker van Independer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel