1,7 miljoen voor weg bij buitendijkse haven

URK • Ma 30 december 2019 | 15:14 • Maandag 30 december 2019 | 15:14

De provincie Flevoland heeft besloten om 1,7 miljoen euro subsidie uit te trekken voor een ontsluitingsweg bij de buitendijkse haven op Urk. De weg moet zorgen voor een goede bereikbaarheid van de toekomstige haven en bijbehorend bedrijventerrein vanaf de Domineesweg.

Het geld komt uit de pot met zogenoemde Zuiderzeelijngelden. Dit is geld van het Rijk om Noordelijk Flevoland te compenseren voor het feit dat de Zuiderzeespoorlijn niet is aangelegd. Met de 1,7 miljoen euro kan de weg slechts gedeeltelijk worden betaald, want de totale kosten liggen op 3 miljoen. De gemeente Urk zal als initiatiefnemer ook bijdragen aan de ontsluiting.

De aanleg van de buitendijkse haven bij Urk heeft overigens forse vertraging opgelopen doordat de Raad van State eerder deze maand een streep zette door de plannen. Volgens de rechter rammelde de ecologische onderbouwing van de haven. De provincie gaat nu een nieuw plan maken en daarbij moeten ook alle procedures opnieuw worden doorlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel