Meine Breemhaar koopt deel van Bonaire

DRONTEN • Vr 3 januari 2020 | 12:13 • Vrijdag 3 januari 2020 | 12:13

Ondernemer Meine Breemhaar uit Dronten is eigenaar geworden van een deel van het eiland Bonaire. Breemhaar kocht Bonaire Properties NV, de firma die tot voor kort in het bezit van het gebied was. De Drontenaar wil woningen bouwen op de twee voormalige plantages.

Een groot deel van het nieuwe eigendom van Breemhaar is Plantage Bolivia. Dit terrein beslaat tien procent van het hele eiland. Volgens dagblad Trouw is het deels begroeid met droog tropisch bos en is het gebied aangetast door jarenlange begrazing van loslopende geiten, ezels en varkens.

Op de website van Plantage Bolivia is te zien dat Breemhaar huizen wil gaan bouwen voor verschillende doelgroepen. Het zou in totaal om 1.500 woningen gaan. Ook wil de Drontenaar de natuur verbeteren, recreatiemogelijkheden maken, een deel van het gebied rijp maken voor landbouw en alles zo veel mogelijk van duurzame energie voorzien.

Natuurbeschermers op Bonaire zijn bezorgd over de plannen van Breemhaar, laten ze aan Trouw weten. Zij vrezen dat de nieuwe grondeigenaar flink zal gaan kappen, om ruimte te maken voor woningen. Meine Breemhaar was vrijdag niet in de gelegenheid om zijn nieuwe aankoop verder toe te lichten.

Hoeveel geld is betaald voor Bonaire Properties NV is niet bekend. Wel is duidelijk dat deze firma de grond aan de oostkust van het eiland pas geleden voor 12 miljoen Amerikaanse dollar te koop heeft aangeboden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel